portraiture, plugin, gennemgang, tutorial, cs5, photoshop

Video – Portraiture plug-in gennemgang

Mange der laver modelbilleder knokler med blødgøring af hud - det tager meget af ens tid. Det er dog muligt at klare denne del af billedbehandlingen på meget kort tid, og med rigtig flotte resultater til følge. Jeg har lavet en video hvor jeg gennemgår et plug-in til formålet - Imagenomic Portraiture.

Da jeg laver en masse modelbilleder, har jeg gennem mange år prøvet forskellige metoder til blødgøring af hud, det såkaldte marcipanhud. Det må ikke være for meget, og ikke for lidt, detaljer og lignende skal forblive i billedet. Samtidig med at modelbilleder er blevet mere og mere populære, så er der også kommet programmer – små plug-ins, der kan korrigere hud, så man ikke bruger så voldsomt meget tid på denne del. Jeg har været igennem dem, og et står klart ud som værende det hurtige og samtidig det der giver virkelig gode resultater – Imagenomic Portraiture hedder det. Der vil altid være debat om hvorvidt disse plug-ins kan gøre det ligeså godt som vi kan "i hånden". Hertil er svaret ja det kan de. De benytter sig af nogle meget avancerede algoritmer, der kan maske af i forskellig grad i billeder. Jeg bruger portraiture til alle typer modelbilleder, på alt fra små webbilleder til forsider til magasiner. Fordelen ved dette plug-in er hurtighed, præcision, enkel brugerflade samt mange justeringsmuligheder, og resultaterne er altid flotte.

Efter adskillelige forespørgsler satte jeg mig ned og lavede en gennemgang af Portraiture, for at vise hvor enkelt dette suveræne plug-in er. Videoen finder du herunder. Fotograf Jan hansen, model Ninna Ajay, kopibeskyttet 2011.

Nyhedsbrevstilmelding

Nyeste kommentarer