Nikon 18-300 mm optik

Super zoom optik fra Nikon

Nikon har netop lanceret et 18-300 mm optik i blænde 3.5-5.6 til dit APS-C kamera. Dermed er ferien reddet, hvis du tager dit Nikon kamera med på ferien. I hvert fald er billederne i kassen. Optikket kommer før juni bliver til juli.

Nikon har netop sendt en pressemeddelelse ud:

I dag lancerer Nikon et nyt kraftfuldt zoomobjektiv i DX-format med rækkevidde fra vidvinkel til supertelefoto og indbygget vibrationsreduktion. Dette nye objektiv har et imponerende zoomomfang på hele 16,7x og en brændvidde fra 18 til 300 mm – med andre ord; det perfekte objektiv for fotografer med alsidige fotografiske interesseområder.

– Det fantastiske ved det nye 18-300 mm DX-objektiv er, at du kan begive dig ud og fotografere en hel dag uden at slæbe en masse udstyr med i tasken. Fotografer, der kan lide at rejse let, behøver ikke at gå på kompromis med deres motiv, da zoomomfanget dækker de fleste situationer uden problemer, siger Svend Erik Nørklit, Country Manager i Nikon Danmark.

Alt i en

Med sin alsidige rækkevidde fra vidvinkel til supertelefoto er dette 16,7x zoomobjektiv perfekt til rejsende, eller til dem, der bare vil have ét objektiv med. Det store brændviddeområde på 18-300 mm (svarer til 27-450 mm på FX-format/35 mm-system) dækker de oftest anvendte brændvidder. Dette objektiv går skridtet videre end mange sammenlignelige objektiver med en maksimal blænde på f/5,6 ved 300 mm brændvidde. Landskabsbilleder med vidvinkel, portrætbilleder eller action-billeder på afstand – objektivet klarer det hele.

Skarpt og stabilt

Den alsidige brændevidde komplementeres af Nikons seneste vibrationsreduktionsteknik (VR II), som giver betydeligt skarpere billeder i hele brændviddeomfanget og reducerer billedsløring kraftigt, selv når der tages ekstreme telefotobilleder. Tre ED-glas (ekstra lav farvespredning) og tre asfæriske linser giver høj opløsning og en rigtig god kontrast. De 9 afrundede diafragma-blade gør, at elementer, der er ude af fokus, smelter naturligt sammen. Nikons kompakte SWM-teknik (Silent Wave Motor) kombinerer det hurtige og præcise autofokus med støjsvag betjening.

Skabt til at have med på rejsen

Den praktiske zoomlås skyder objektivet ind, når det ikke benyttes, og det har en metalfatning med gummiforsegling, som beskytter mod støv og fugt.

Objektivet leveres med et objektiv-etui (CL-1120) og en modlysblænde (HB-58). Det sælges hos forhandlere fra 28. juni, og den vejledende pris er 7.895 kr.

Nyhedsbrevstilmelding

Nyeste kommentarer