Nikon har lanceret D800

Det nye D800 fra Nikon er lanceret. Og rygterne talte sandt. D800 er et fullframekamera med 36 megapixels.

På Nikons hjemmeside, kan man finde denne pressemeddelelse:

Nikon lancerer i dag et banebrydende nyt 36,3 megapixel, professionelt, digitalt spejlreflekskamera i FX-format – Nikon D800. Det fantastiske Nikon D800, der er konstrueret til at imødekomme kravene til fremtidens fotografering og video i dag, er spækket med ny teknologi, der leverer et hidtil uset niveau af dybde og detaljer i fotografering og tilbyder den nødvendige fleksibilitet til at optage video i fjernsynskvalitet.

Nikon D800 afgrænser uden tvivl sin egen liga og tilbyder fremvisningspotentiale, der kan konkurrere med kameraer i mellemformat, men med smidighed som et digitalt spejlrefleksformat, der giver professionelle, som kræver øje for detaljer, friheden til at skabe enestående billeder.

Som den første i branchen inkluderer denne spændende lancering en specialudgave af D800 – Nikon D800E. Med et modificeret optisk filter tilbyder D800E et unikt alternativ til dem, som søger det ultimative inden for opløsning.

Dirk Jasper, Manager Professional Products hos Nikon Europe, sagde: "Nikon D800 er det ultimative, digitale spejlreflekskamera med fuldskærmvisning, med betydelige følger for fremtidens billedskabelse og video. Den overvældende opløsning på 36,3 megapixel opløser detaljer som aldrig før, og de omfattende videomuligheder vil fascinere filmskabere inden for alle discipliner." Han tilføjede: “Vi er oprigtigt spændte på, hvad D800 betyder for enhver, som er seriøs mht. historiefortælling gennem stillbilleder, videoer eller begge.”

Det store billede

Den banebrydende 36,3 megapixel, FX-format (fuldskærmvisning) CMOS-sensor har indbygget afgørende teknologi, der muliggør et hidtil uset niveau af detaljer og farvespektrum.

12-kanals udlæsning med 14-bit A/D-konvertering og højt signal-til-støj forhold: leverer billeder i fantastisk kvalitet med lav støj og bredt dynamisk interval.

Bred ISO: med et ISO-område på 100–6400, der kan udvides op til 25.600 (ækvivalent) og ned til 50 (ækvivalent) vil D800 sætte en ny standard for digitale spejlreflekskameraer med dette opløsningsniveau. Kameraets intelligente støjreduktionssystemer styrer støjen uden at ofre de små detaljer, hvilket giver fremragende fleksibilitet under alle lysforhold; billeder der er skarpe og rene selv ved højere ISO-indstillinger.

Toppræstation

Udstyret med Nikons næste generations EXPEED 3-billedbehandlingsenhed, klarer D800 nemt datatunge opgaver, uden at det går ud over den hastighed og kvalitet, som professionelle er vant til.

16-bit billedbehandling: denne banebrydende billedbehandlingsenhed tilbyder rigere farver og toner end nogensinde før og leverer jævne nuancer med rigelige detaljer og toner hele vejen op ad skalaen til ren hvid, selv når der optages i JPEG.

Video i fjernsynskvalitet

Til professionelle hvis arbejdsgang kræver video, tilbyder D800 al den nødvendige fleksibilitet til en lang række videoanvendelser. Det er videooptagelse i stort format, når det er bedst, med et bredt udvalg af billedhastigheder.

Billedhastigheder: Videoer i fuld HD (1080p) kan optages i 30p, 25p og 24p, med 60p, 50p og 25p valgmuligheder ved 720p. Videoklip kan have en varighed på op til 29:59 minutter.

D-video i fuld HD multiformat: Som introduceret med D4 er optagelse i fuld HD mulig i både FX og DX-baserede formater, hvilket giver enestående udtryksfrihed.

Hi-fi lydstyring: som svar på feedback fra branchen sætter D800 en ny standard for lydoptagelse med digitale spejlreflekskameraer, der får dine videoer til at lyde lige så godt, som de ser ud. Ud over den udvendige stereomikrofonindgang lader en lydudgang til hovedtelefoner dig finjustere lyden isoleret, både før og under videooptagelse. Der er også en linjeindgangsindstilling for PCM lineære optagere.

Ukomprimeret HDMI-udgang: til dem som har brug for den reneste videoudgang til redigering med professionel kvalitet, tilbyder D800 mulighed for udgang af det ukomprimerede Live View til eksterne optagere og skærme. Som med Nikon D4 sendes disse data med den indstillede billedstørrelse og billedhastighed, og de er uden informationsoverlapning, som kan vises samtidig på kameraets TFT-skærm.

Bekvem brugertilpasset betjening: er blevet implementeret til live view-funktion. I stedet for at dreje kommandohjulet giver powerblænden en mere jævn styring af blændeåbningen, ved at bruge de generiske knapper foran på kameraet. Indeksmarkering hjælper dig med at mærke vigtige billeder i tidslinjen ved at vedhæfte markører under videooptagelse, hvilket gør det nemt at finde dem under redigering.

Avanceret motivgenkendelse med 91.000 pixel RGB-sensor

Nikons revolutionerende avancerede system til motivgenkendelse har nu fået indbygget en nydesignet 91.000 pixel RGB-sensor, som minutiøst analyserer hvert motiv for enestående præcision. Det kan registrere menneskelige ansigter med overraskende præcision, selv når kun den optiske søger anvendes, og genkende et motivs farver og lysstyrke med hidtil uset præcision.

Denne detaljerede motivanalyse anvendes også til at understøtte mere præcis autofokus; autoeksponering og i-TTL-flasheksponering resulterer i en række forskellige kompositions- og belysningsmæssige situationer. For eksempel er 3D-motivtracking især blevet forbedret ved optagelse af mindre motiver.

Ved implementering af Nikons meget roste Multi-CAM 3500FX AF-system – med 9-, 21- og 51-punkts dækningsindstillinger, der kan vælges eller konfigureres individuelt – er autofokussensormodulet og algoritmerne blevet redesignet for betydeligt at forbedre registreringsfølsomheden ved svagt lys ned til -2 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F). Den samlede præstation minder om den som Nikons nyeste flagskib, D4, har: AF-betjening er mulig selv under en kombineret blændeværdi på f8 (fx et 600mm f/4 AF-S-objektiv kombineret med 2x-telekonverter TC-20EIII) med 11 AF-sensorer involveret og med 15 AF-sensorer mellem f/5.6 og f/8.

Forenklet valg af AF og indstilling af AF-metode er nu muligt, uden at man flytter øjet fra søgeren.

Hurtigt og intuitivt

Nikon D800 reagerer lige så hurtigt, som du gør, med sikre, bekvemt placerede knapper og betjeninger, der hurtigt bliver en naturlig forlængelse af din hånd.

Hurtig reaktion: starter på cirka 0,12 sekunder¹, udløserforsinkelse er minimeret til cirka 0,042 sekunder² (svarer til den som D4 har), med kontinuerlig cirka 4 bps-kapacitet i FX-format og beskæringsfunktion, og cirka 6 bps-kapacitet i DX-format beskæringsfunktion med det ekstra multifunktionsbatterigreb MB-D12.

Præcisions LCD-skærm på 8 cm (3,2") med cirka 921.000 punkter og bredt synsfelt med automatisk styring af skærmens lysstyrke, der giver lys og skarp afspilning af billeder med en meget større farvegengivelseskapacitet. LCD-lysstyrken justeres automatisk i henhold til visningsomgivelserne, og billeder kan forstørres op til 46 gange under afspilning, hvilket kan være en stor hjælp til spotfokus bekræftelse.

Optisk søger med glasprisme med omtrent 100 % søgerdækning og 0,7 gange forstørrelse (50mm f/1.4 objektiv på uendeligt, -1,0m-1).

Elektronisk, virtuel horisont med to akser giver nøjagtig bekræftelse af, at optagelsen ikke hælder, ved at lade dig kontrollere LCD-skærmen eller søgeren for at se kameraets position i forhold til både det vandrette niveau og dets hældning (drejet frem eller tilbage).

Forbedret ergonomi: knapper og hjul er blevet placeret strategisk for uafbrudt betjening. Forbedringer omkring udløserknappen betyder, at din pegefinger kan hvile bekvemt i længere tid, mens den særlige videooptageknap betyder, at du er klar til at udløse videooptagelse på et øjeblik. Bygget med gummimaterialer i høj kvalitet for at give et sikkert greb.

Hjul til valg af udløserindstilling: visning og betjening af indstillingen er blevet forbedret vha. et layout med fire knapper og hjul til valg af udløserindstilling oven på kameraet, sammen med særlige knapper til ISO, hvidbalance og billedkvalitet. En ny bracketingknap er blevet strategisk placeret til at hjælpe funktioner såsom HDR.

Direkte adgang til Picture Control via en ny specialknap i stedet for via menuen. Picture Control lader dig brugertilpasse udseendet af dine stillbilleder og videoer ved at finjustere parametre såsom skarphed, farvemætning og farveglød.

Holdbarhed

På trods af dets lette vægt og kompakte størrelse er D800 lige så holdbart som Nikons professionelle kameraer, med omfattende forsegling mod vejr og støv på hele kameraet for at sikre, at du kan forsætte med at arbejde selv under krævende forhold.

Lukker med høj præcision og stor holdbarhed: lukkerenheden er blevet testet til langt over 200.000 udløsningscyklusser for at bevise holdbarhed og præcision. Lukkeren har et tidsinterval fra 1/8000 til 30 sek. Den har en intelligent lukkerskærm til automatisk fejlfinding og, for første gang, en drevenhed, der er designet til at reducere strømforbruget, når lukkeren er hævet i længere perioder under videooptagelse.

Effektiv strømstyring: en korrigering af D800′s kredsløb giver nu mulighed for at optage cirka 850 stillbilleder eller cirka 60 minutter af video Live View. Alt sammen på en enkelt opladning af et genopladeligt Li-ion-batteri EN-EL15.

Konstruktionskvalitet: D800 er lige så pålideligt på rejse som i atelieret og har et vejr- og støvtæt hus i magnesiumlegering, der vejer cirka 10 % mindre end D700. D800 er ca. 100 gram lettere.

Lagringsmedier: dobbelte kortpladser til high-speed CF (UDMA 7) og SD (SDXC og UHS-1).

Dataoverførsel ved høj hastighed med USB 3.0.

Nikon D800E – Det ultimative alternativ

Nikon D800E er en specialversion af D800, der er designet specifikt til dem, der søger absolut opløsning.

Det har indbygget et optisk filter, hvor de anti-aliaserende egenskaber er blevet fjernet for at gøre det muligt at tage de skarpeste billeder, og det er det ideelle værktøj til fotografer, som kan styre lys, afstand og deres motiv i en sådan grad, at de kan afhjælpe risikoen for moiré og falske farver. Bortset fra det optiske filter er alle funktioner og egenskaber de samme som for D800.

Kreative udvidelsesværktøjer

D800 inkluderer en bred vifte af kreative og praktiske værktøjer til dem, som har for travlt til at bruge tid på omfattende efterbearbejdning.

Intervalvideo: D800 udvider den populære intervalfotograferingsfunktion ved at gemme billeder som en videofil i kameraet. Med afspilningshastigheder fra 24 til 36.000 gange hurtigere end normalt.

HDR (High Dynamic Range) optager ét overeksponeret og ét undereksponeret billede i en enkelt lukkerudløsning. Intervallet kan udvides med op til 3 EV for forskellige udseender, fulde af farvemætning og tonegradering, samtidig med at jævnheden af kanten, hvor de to eksponeringer mødes, kan justeres til et mere naturligt udseende.

Raffineret styring af farvetemperatur muliggør detaljeret kontrol over hvidbalance. Skærmens farveglød ved Live View og det resulterende billedes hvidbalance kan justeres, så de to er på niveau. Farvetemperaturen kan indstilles manuelt i trin på 10-Kelvin eller i mired-enheder.

Automatisk styring af lukkerhastighed til automatisk styring af ISO-følsomhed; en ny automatisk valgmulighed for minimal lukkerhastighed, der automatisk kontrollerer balancen mellem lukkerhastighed og ISO-følsomhed ud fra det anvendte objektivs brændvidde.

Fire valgmuligheder for billedområde: for første gang på et kamera i denne klasse kan du vælge mellem et udvalg af billedbeskæringsfunktioner, der alle kan vises i søgeren. 5:4 (30,0 x 24,0 mm), 1.2x (30,0 x 19,9 mm), og DX-format (23,4 x 15,6 mm).

Redigering på kameraet: optagede billeder og videoer kan ændres og redigeres i kameraet og på farten, hvis det er nødvendigt. Retoucheringsmenuer inkluderer et udvalg af nyttige funktioner såsom NEF (RAW) behandling, størrelsesændring, forvrængningskontrol, fiskeøje, miniatureeffekt, rød-øje-korrektion, filtereffekter og billedsandwich – samt evnen til at angive et start- og stoppunkt for videoklip på én gang, for at gemme dem mere effektivt.

Tilbehør

Multifunktionsbatterigreb MB-D12 (ekstraudstyr) kan indeholde mange forskellige batterier (se specifikationer) og er konstrueret i den samme magnesiumlegering og med samme vejrbestandighed som selve D800′s hus. Du får også cirka 6 bps kontinuerlig optagehastighed i DX-format. MB-D12 har sin egen særlige udløserknap og kommandohjul til lodret kompositionsoptagelse.

Nikon SB-910 (ekstraudstyr) – uovertruffen lyspræstation: Nikons SB-910 tilbyder alsidig i-TTL til flashstyring på kameraet eller trådløst, raffineret betjening og et kraftigt ledetal på 34/112 (ISO 100, m/ft, STD, FX-format, zoom 35 mm). Menuer og betjeninger er blevet forbedret, så de er nemmere at bruge. Hårde farvefiltre til glødelys og lysstofrør medfølger, som kan justere dit D800′s hvidbalance omgående.

Capture NX 2 (ekstraudstyr) – hurtig, kraftig og kreativ billedbehandling: for at kunne overkomme billedkraften fra D800′s 36,3 effektive megapixel, er den nyeste Capture NX 2 hurtigere end før og 64-bit kompatibel.

Camera Control Pro 2 (ekstraudstyr) – Alsidig, fjernbetjent kamerastyring: udover at styre eksponeringsfunktion, lukkertid og blændeåbning, tilbyder softwaren nu adskillige forbedringer for at gøre D800′s Live View-betjening fantastisk glat. Nye kreative betjeninger omfatter fjernbetjent start og stop af videooptagelse og skift mellem Live View for stillbilleder og videoer.

ViewNX 2 (medfølger) – Gennemse, rediger, del og meget mere: denne medfølgende alt-i-ét-software implementerer en brugerflade, der er nem at bruge og har en række redigeringsfunktioner, herunder grundlæggende redigering af RAW-filer og D-videoer. Integreres problemfrit med PictureTown, Nikons fotodelings- og -lagringstjeneste.

Der foreligger endnu ingen informationer omkring pris eller hvornår kameraet kommer i handlen. Men er det med vanlig Nikon præsition, så lanceres kameraet formentlig i løbet af marts måned. Regn med mange flere nyheder omkring det spændende kamera i løbet af formiddagen, når vi får kommentarer fra Nikon Danmark.

Nyhedsbrevstilmelding

Nyeste kommentarer