nikon, d3200, d3100, zoo, zoo, foto, billede

Nikon D3200 lanceret

Zoo i København lagde rammer for Nikons tredje DSLR lancering i år. Denne gang var det consumer segmentet - hobby og førstegangsfotografen der var i centrum. Imponerende megapixel og super intuitiv guidefunktioner er nogle højdepunkter i det nye D3200.

Det dyb mørkerøde er faktisk lidt frækt at se på. Umiddelbart ville man tro, at vi talte om kompaktkameraer, men nej, det er Nikons nyeste DSLR kamera D3200, der netop er lanceret i dag. Kameraet fås selvsagt også i sort, men den anderledes røde viser, at brugerne man her vil ramme, meget vel syntes at rød er hot. Vi er blandt de unge, og dem der aldrig har købt DSLR før. For lillebroderen til D3200, D3100, var køberne typisk yngre, flere med børn, og de helt unge. D3200 afløser ikke D3100, men lægger sig lige over.

Masser af megapixel

Rent fysisk er D3200 en smule større end D3100, men der hvor de adskiller sig, er indvendigt. D3200 er udstyret med imponerende 24 megapixel, samme EXPEED 3 processor som D800 og D4, 420 pixel RGB lysmåler, Fuld HD med manuelle indstillinger, mikrofon udgang, tre tommer skærm med 921.000 punkter, nydesignet lukker/udløser med lydløs funktion, 100-6400 ISO (12800 som højeste), og kan skyde 4 billeder i sekundet.

nikon d3200 mikrofon

Der hvor kameraet skiller sig ud, er på de mange megapixel og funktioner, men også den indbyggede Guide menu er ret så omfattende. Denne hjælper på alle mulige måder den nye fotograf, og den er virkelig intuitiv. Man har forenklet tingene, og gjort det meget let forståeligt, selv hvis man aldrig har haft et DSLR kamera i hånden. Guiden har også sin helt egen indstilling på drejeknappen ovenpå kameraet.

Ny WIFI enhed

I forbindelse med lancering fik vi også en ny lille WIFI sender WU-1a. Med denne kan billeder overføres til f.eks. tablets og lignende. Indtil videre kan man også styre kameraet fra en Android tablet, og det forventes at også iOS enheder bliver understøttet indenfor kort tid.

nikon d3200 wifi

Vejledende udsalgspris: D3200 Kit 18-55 VR, inklusiv Nikon School og Check & Clean 5.695 kr.

Forventet salgsstart: 15. maj 2012

Herunder kan du læse den komplette pressemeddelelse på Nikon D3200.

——————

PRESSEMEDDELELSE

Legende let – det nye Nikon D3200

København, Danmark, 19. april 2012 – Nikon lancerer i dag D3200 – et nyt, let anvendeligt digitalt

spejlreflekskamera til førstegangs DSLR-brugere. Det har den seneste generation af Guide-indstilling samt fuld HD-video og giver smukke højkvalitetsbilleder samt video i biografkvalitet. Thomas Lorenzen, Advanced Product Specialist hos Nikon Danmark, siger: “D3200 er et kraftfuldt kamera, der byder på overlegen billedkvalitet med et utroligt stort antal pixels samt fuld HD-video. Nye brugere af spejlreflekskameraer kan let tage perfekte billeder med Guide-indstilling, som trin for trin hjælper fotografen gennem processen ved hjælp af klare instruktioner og billeder. Det er det ideelle kamera til alle, der gerne vil tage fantastiske billeder af alt det, der virkelig tæller, som familie, rejser og

hverdagsepisoder.”

Fotografering med et spejlreflekskamera er blevet lettere

D3200 er perfekt til alle, der ønsker kvalitetsbilleder og -video. Uanset om man netop har stiftet familie eller skal ud på en stor rejse, gør de letforståelige funktioner i D3200 det til en leg at tage smukke billeder, også selvom man aldrig har benyttet et spejlreflekskamera før. Guide-indstilling, som man kender den fra de populære D3000 og D3100 spejlreflekskameraer, er nu i sin tredje generation med betydelige forbedringer, der gør det let at forstå de mere kreative funktioner, mens man trin for trin føres gennem hele processen. Samtidig er der hjælpebilleder, som med visuelle eksempler hjælper brugeren til at afgøre, hvilken type billede man gerne vil tage. Aldrig har det været lettere at få en smuk, sløret baggrund til sine portrætter eller at få skarpe billeder af legende børn. Nye

funktioner er føjet til den avancerede betjeningsmenu. Det gælder ting som at fremhæve den røde farve i solnedgange eller undgå slørede billeder.

Nikons automatiske system til motivgenkendelse analyserer omhyggeligt motivet, der bliver fotograferet, og indstiller fokus, eksponering og hvidbalance for at sikre det optimale resultat. Og vil man gerne have kameraet til at gøre arbejdet for sig, er der yderligere en række automatiske funktioner som automatisk motivvælger i Live View samt motivprogrammer, der foretager den mest relevante indstilling.

Overlegen billedkvalitet

D3200 har en ufatteligt høj opløsning på 24,2 megapixels, som leverer billeder med høj detaljerigdom, hvilket giver et stort spillerum til at beskære billeder eller udskrive dem i storformat, så man kan bevare minderne uden tab af billedskarphed. Nikons nyeste billedbehandlingsenhed, den hurtige og kraftige EXPEED 3, sikrer betjening med høj hastighed og producerer bemærkelsesværdigt klare billeder med fremragende farvegengivelse og forbedret videooptagelse. ISO 100-6400 (som kan udvides op til ISO

12800 ækvivalent) gør det lettere at få skarpe billeder selv under dårlige lysforhold. Det knivskarpe 11- punkt autofokussystem sikrer, at alt er i fokus og leverer skarpe resultater, selv hvis motivet befinder sig i siden af billedfeltet eller bevæger sig helt uforudsigeligt. Når man skyder action-optagelser med fire billeder i sekundet, hjælper D3200 med at fastholde hurtigt bevægelige motiver. Tager man billeder i omgivelser med meget høj kontrast, som motiver i modlys, indstiller Nikons Aktiv DLighting automatisk eksponeringen og bevarer samtidig detaljer i både de mørke og lyse områder, så man opnår forbløffende billeder med naturlig kontrast.

Forbedret HD-video

Vil man fastholde nogle af livets milepæle, som sit barns første skridt eller barnets optræden i en skolekomedie, så er et billede ikke altid nok. På D3200 kan man optage sine egne forbløffende videoer i fuld HD (1080p) med den let betjente videooptageknap og senere afspille dem på et HD-tv. Kameraets store sensor og høje ISO-egenskaber

sikrer fremragende billedkvalitet. En højkvalitetsmikrofon er indbygget i selve kameraet, men vil man løfte sine lydoptagelser op på et højere niveau, kan man sætte en ekstern stereomikrofon (ekstraudstyr) i kameraets stik. Det er let at redigere sine videoer i selve kameraet ved at vælge start- og slutpunkt, og man kan gemme udvalgte billeder som fotos, så man aldrig går glip af det perfekte billede. Takket være det brede spektrum af NIKKOR-objektiver kan man skabe biograflignende effekter, der for alvor gør ens

hjemmevideoer levende.

Tilslut kameraet

Med den nye WU-1a trådløse mobiladapter (ekstraudstyr) er det nu muligt at overføre billeder trådløst fra kameraet til en smart-enhed. På den måde er det let at dele dem med venner og familie på et øjeblik gennem sociale medier og e-mail eller gemme billeder og lave backup, når man er på farten. Eftersom man ikke har brug for en Wi-Fi forbindelse for at overføre billeder fra kameraet til sin smart-enhed, er WU-1a trådløs mobiladapter det ideelle tilbehør, når man er ude at rejse. Det er endda muligt at styre kameraet med sin smart-enhed som fjernbetjening, så man selv kan være med på gruppebilleder som

familieportrætter, og man kan se det forventede billede på skærmen, inden man tager det.

D3200 understøtter Android-baserede smart-enheder.

Redigering i selve kameraet

En række redigeringsfunktioner står til rådighed, når det gælder om at vise sine mere kunstneriske sider. Man kan skabe kreative effekter som Miniature, Selektiv farve, Farveskitse og Filtereffekter – som at tilføje et varmfilter eller blødt filter – og dermed sætte et personligt præg på det færdige billede. Man kan også ændre størrelsen på sine billeder, give dem en hurtig retouchering eller om nødvendigt, sågar rette dem op, alt sammen direkte i kameraet, så man hurtigt og let kan forbedre kvaliteten af sine billeder.

Hertil kommer, at den store 7,5 cm (3") højopløsnings LCD-skærm med 921.000 punkter gør det til en fornøjelse at se og redigere sine billeder og videoer.

Let betjening

Med sit lette, kompakte kamerahus er det let at pakke og tage D3200 med sig, så man aldrig går glip af det perfekte billede. Når man vænner sig til at bruge kameraet, opdager man, at betjeningsgrebet er placeret intuitivt, så man får et sikkert og behageligt greb om kameraet. De mest anvendte funktioner som Live View og udløserindstillinger har særlige knapper. Ønsker man at tage et billede af sig selv med ML-L3 fjernbetjeningsenheden (ekstraudstyr), er D3200 forsynet med modtagere både på kameraets for og bagside for at lette betjeningen. Info-knappen ligger også lige ved hånden, hvis man har brug for

yderligere hjælp.

——————————-

Andre vigtige egenskaber:

Smart autofokus til videoer: Når man optager D-videoer, vil man glæde sig over kontinuerlig autofokus (AF). Altid aktiveret AF (AF-F) og Følg motiv AF fastholder fokus, mens man skyder bevægelige motiver. Ansigtsprioriteret AF er ideel, når man optager video af begivenheder, hvor man gerne vil kunne slappe af og lade kameraet fokusere på ansigter.

Omfattende videofunktioner: Man kan optage fuld HD (1080p), og kameraet understøtter brug af Nikons ME-1 stereomikrofon. Med redigeringsfunktioner i selve kameraet kan man udføre opgaver som at indstille start- og slutpunkt på sin video. Fra mini HDMI-udgangen kan man afspille video på et HDTV.

NIKKOR-objektiver: Man kan drage nytte af Nikons legendariske NIKKOR-objektiver og

fastholde billeder med levende farver, slående kontrast og sprøde detaljer, eller man kan

eksperimentere med biograflignende effekter. Hurtige prime-objektiver giver forbløffende

portrætter, mikro-objektiver sikrer nærbilleder i naturlig størrelse, og telefoto-objektiver er

praktiske til fjerne motiver.

Nikons systemmuligheder: Der er uendelige kreative muligheder takket være en lang række tilbehør. Det gælder GP-1 GPS-enhed, så man altid kan huske, hvor et billede blev taget. D3200 leveres med en praktisk, indbygget, opspringende flash, og med Speedlights (ekstraudstyr), bliver inspireret flashfotografering for alvor let og mere kreativ. Den kompakte og lette SB-400 sikrer intelligent i-TTL flashstyring gennem objektivet og har mulighed for indirekte flash, så man opnår en mere naturlig belysningseffekt uden hårde skygger. Den mangesidige SB-700 byder på spændende muligheder for trådløs betjening af flere flash-enheder takket være Nikon Creative Lighting System.

Nyhedsbrevstilmelding

Nyeste kommentarer