nikkor 6mm super fiskeøje, 1970, fullframe

Nikon 6mm super fiskeøje objektiv til salg!

1970 var året hvor vi så dette imponerende fiskeøje objektiv fra Nikon. Nu er det sjældne objektiv kommet til salg i London, og prisen er så bestemt i den høje ende!

Vi har før haft en reportage fra den veletablerede Grays of Westminster, en forretning der gør sig i Nikon, og bestemt et sted man skal besøge, hvis man er i London. Forretning har gjort lidt af et scoop, og fundet et objektiv, der kun menes at være produceret få hundrede stykker af, nemlig et Nikkor fiskeøje objektiv på imponerende 6mm f2.8. Objektivet blev først vist frem på Photokina i Köln tilbage i 1970.

Nikkor 6mm f2.8 er ikke noget lille objektiv. Det har en diameter på 23,6cm, er 17cm langt, og vejer lidt over 5kg. Det består af 9 grupper med 12 glaselementer, og billedvinklen er 220 grader.

Magasinet AP talte med Grays, som fortalte at objektivet var fundet på en udlandsrejse. Prisen er nu fastsat, og den er ligeså imponerende som selve objektivet. 100.000 engelske pund skal du lægge på bordet, før du kan slæbe det meget sjældne Nikkor objektiv med hjem.

Via AP.

Nyhedsbrevstilmelding

Nyeste kommentarer