lightroom 4, adobe, louise rams, model, presets

Lightroom: Tre Presets til Lightroom 4

Adobe Lightroom 4 er at af de programmer jeg benytter allermest, og altid det første sted billeder bliver set, når man kommer hjem fra en fotoopgave. Presets laver jeg også en del af, og du får her tre nye fra min side. Derudover finder du også links til andre presets til Lightroom, og videolink.

Lightroom er for mig starten på et billedets tilblivelse på computeren – der hvor billedet får det look jeg gerne vil have. Men Lightroom er også en digital legestue, hvor man kan afprøve alt, uden nogensinde at ødelægge noget. Presets, eller forudindstillinger om man vil, laver jeg en masse af til de enkelte billeder. Der leges med hvidbalancer, højlys og skygger, samt enkelte farver og sorthvide varianter.

Billedet du ser i starten af artiklen er modellen Louise Rams, udsat for de tre presets jeg har lagt med her i artiklen. De indeholder blandt andet custom-designede kurver samt alternativ sorthvid konvertering, som du også kan se en video med her. Billedet ovenfor viser de tre Lightroom presets, uden nogen form for efterbehandling.

Andre Lightroom presets jeg har lavet, finder du her, her, her og her.

Model Louise Rams, Foto Jan Hansen, maj 2012. Kopibeskyttet materiale. Billedmateriale må ikke kopieres, Lightroom presets er til dit personlige brug, må ej distribueres.

De tre Lightroom presets kan du downloade herunder:

Nyhedsbrevstilmelding

Nyeste kommentarer