leica, x1, x2, kompakt, aps-c

Leica X2: Retro kompaktkamera med stor sensor

Leica X2 er en videreudvikling af Leicas første kompaktmodel med APS-C sensor, X1. X1 modellen var meget back to basics, det var billedet der var i fokus.

Selvfølgelig er billedet altid i fokus, når talen falder på kameraer, og sådan skulle det også gerne være. Dog ser man i nutidige kameraer en masse ekstrafunktioner, effekter og lignende, samt video, HDR, panorama og lignende. Her holder Leica mere ved traditionerne – kameraet skal kunne tage billeder, og gerne gode af slagsen. Leica X1 var et lækkert lille kamera, bygget som en kampvogn. Det var ikke lynhurtigt, og de ovennævnte nymoderne ting fandtes ikke i det. Derimod var der en fed fast optik med gode blændetal. Leica X2 er videreudviklingen, nu med en spritny 16 megapixel sensor i APS-C format, og en 24mm blænde 2.8 optik, der modsvarer 36mm i fuldformat. Man har altså et klassisk setup her.

Leica X2 har fået flere muskler, og samtidig et forbedret autofokussystem. Der er popup blitz, samt en nydesignet blitz sko, hvor blandt andet Leicas egne SF 24D og SF58 eksterne blitze passer til. Skærmen bagpå er på 2,7 tommer, og der fås også to forskellige øjesøgere – en optisk kaldet bright-line, der giver netop lys i søger, og en elektronisk Viso-Flex søger med 1.4 millioner punkter. Denne kan vinkles 90 grader.

Leica X2 kommer i sort/sølv og sort. Prisen i Danmark har vi endnu ikke, men ovre på den anden side af kanalen er den vejledende pris 1.575 pund.

Er man mere til M-serien, og udskiftelig optik, så har Leica netop også lanceret M Monochrom.

Nyhedsbrevstilmelding

Nyeste kommentarer