apple ipad, tablet, foto

Kodak vil have penge fra HTC og Apple

Kodak har det bestemt ikke nemt rent økonomisk. Man trækker nu HTC og Apple i retten for bl.a. at overtræde patenter omkring billedoverførsler.

Kodak mener, at Apples iPhones, iPads og iPods og en række af HTC’s smartphones og tablets misbruger nogle af den tidligere kameragigants patenter, der blandt andet handler om overførsel af digitale billeder. Kodak anklager også HTC for at misbruge et patent vedrørende metode til hurtigvisning af billeder. Derfor har Kodak hevet både Apple og HTC i retten i USA med det formål at forhindre salg af de nævnte produkter i USA. Kodak vil også forhindre Apple og HTC i at bruge patenterne fremover og ønsker samtidig også økonomisk kompensation fra de to mobilgiganter.

I en pressemeddelelse forklarer Kodak topchef Laura Quatela, at Kodak har investeret flere 100 millioner dollars i udvikling af kamerateknikker, som de nu har patent på og at de har haft flere møder med Apple og HTC for at løse problemerne, men at de ikke har været i stand til at nærme sig en tilfredsstillende aftale og derfor må gå rettens vej.

Quatela understreger, at de ikke ønsker at Apples og HTC’s produkter skal fjernes fra markedet, men at de ønsker en fair kompensation for brug af Kodaks patenterede kamerateknikker.

Kodak kæmper med store økonomiske problemer og de seneste dage har det været på tale, at den tidligere kameragigant indgå konkursbegæring. Det har været på tale, at Kodak kunne blive tvunget til at sælge ud af deres mange kamera- og billedpatenter.

Kodak har licensaftaler med blandt andet LG, Samsung, Motorola og Nokia.

Kilde.

Nyhedsbrevstilmelding

Nyeste kommentarer