apple iphone multipunkt fokus, apple, iphone, kamera, lytro

iPhone 5: Måske med multipunkt touchfokus

iPhone bruger en masse mennesker som kameraet, og er jo altid det man har ved hånden. Samtidig er der et hav af apps til netop iPhone. Det nyeste fra Cupertino er et avanceret touch fokussystem i multipunkt udgave.

iPhone billeder ser vi konstant på nettet. Det kan være via diverse apps eller bare mennesker der dokumentere deres hverdag, arbejde vha. denne super populære smartphone. Kameradelen i mobiler bliver bedre gang for gang, og efterhånden som producenterne også har set hvor meget folk benytter kameradelen, så er der helt sikkert sat flere kroner af i budgettet til denne feature. Apple har med iPhone, især 4 og 4s, særdeles gode kameraer allerede, men der arbejdes fortsat i Cupertino for at gøre kameraet og dets funktioner – indstillinger, endnu mere attraktive. Seneste nyt på kamerafronten, i hvert fald i iPhone sammenhæng, er en patent fra Apple, på et multipunkt fokussystem. Om dette avancerede system når at blive implementeret i den kommende iPhone 5, vides ikke med sikkerhed. Men spændende ser det ud. Her kommer lidt forklaring til det smarte nye autofokus system fra Apple.

Med ordet multipunkt menes at fokus kan lægges to steder samtidig vha. fingertryk. Normalt ville området man fokuserer på, blive optimeret i form af eksponering og lignende. Det samme sker her, bare i to områder. Det er klart at kameraet ikke kan stille knivskarpt to steder hvis punkter er for langt fra hinanden, så går kameraets automatisk ind og finder en gylden middelvej mellem de to. Om dette kan slås fra, vides ikke. En anden ting kameraet åbenbart også gør, er at tilføje noget skarphed, sikkert som man også kan gøre på JPG billeder i et almindeligt kamera. Bevæger motivet sig, så fremgår det også af teksten, at en form for tracking – følgefokus er indbygget i modulet. Ud fra de tegninger jeg har set, virker det til at man har en dedikeret processor til billedbehandlingen, udover den almindelige processor i mobilen, der skal sørge for telefondelen.

Umiddelbart kan autofokussystemet her fra Apple minde om Lytro, og deres meget specielle kamera, der kan flytte fokus rundt. Men der er dog intet der indikerer, at Apple modellen skulle kunne flytte fokus efterfølgende. Det er et multipunkt system, der ikke kan ændres i efter billedprocessen. Det skal bestemt blive interessant om Apple har fået systemet med i nyeste version af deres iPhone, som lanceres her i år.

Leder du efter foto applikationer til de nuværende iPhone mobiltelefoner, så har vi samlet en liste over dem her.

Nyhedsbrevstilmelding

Nyeste kommentarer