pentax, k-30, dslr, 2012

Indtryk: Vejrforseglet Pentax K-30

Vi så kameraet ganske kort før sommerferien, og det nye K-30 fra Pentax virkede allerede der spændende og anderledes end tidligere versioner.

Jeg har efterhånden haft fornøjelsen af flere Pentax modeller – fra de mindste DSLR modeller til mellemformat modellen 645D. K-20, som var en vejrforseglet godt bygget model, ligger nogle år tilbage, og efterfølgeren har været ventet et stykke tid. Nu står det nye K-30 så på mit bord. Kameraet er markant anderledes i forhold til forgængeren. En ting er, at man er blevet bedre på sensor og generel elektronik, mindre støj og lignende, men K-30 ligner udenpå heller ikke forgængeren.

Faktisk har jeg altid godt kunne lide Pentax direkte og forholdsvis ligetil kameraer, men jeg har også mere end en gang været lidt trist over deres ydre design. Det er simpelthen for neutralt – uden kant, hvis man kan sige det sådan. Netop kant har K-30 fået, og det er endda til at føle på. Den er langt mere skarpskåret end tidligere modeller. Designafdelingen havde i forvejen skruet et godt greb på bl.a. K-5, K-20 og 645D, og K-30 er ingen undtagelse – man har godt fat om tingene her. Huset i sig selv virker tungt, og ligger tungt i hånden. Og nej, det er ingen ulempe, tværtimod. Det giver en god fornemmelse af noget der kan holde til at arbejde. Huset er da også vejrforseglet, og knapper virker også lidt seje i det.

Objektivet jeg har fået med, er 18-55mm F3.5-5.6 AL WR standardmodel, der ligesom kameraet er vejrforseglet, og også føles godt bygget. En ting forandrer sig åbenbart ikke, det er lydene fra optik og kamera. Alle de DSLR Pentax modeller jeg har prøvet, siger lyde. Ja, det gør alle kameraer næsten, men her er de bare højere og der er flere af dem under fokusering. Det er lidt hyggeligt, at man rent faktisk kan høre det mekaniske snakke sammen, og det gør intet ved ydelsen, kvaliteten eller fornøjelsen af, at bruge kameraet.

Nu skal der arbejdes med kameraet. Med den danske sommer, er chancerne for at afprøve K-30s vejrforsegling, samtidig mere end rimelig høj. Hvis K-30 ligger i nærheden af K-5, så taler vi god billedkvalitet og flot støjbehandling. Det første indtryk af K-30 – design og materialer, efterlader i hvert fald en god fornemmelse.

Nyeste Nyheder

Nyhedsbrevstilmelding

Nyeste kommentarer