fem hybridkameraer

Hybridkameraer til alle

Hybridkameraer, de fleste har sikkert hørt udtrykket. Hvad betyder det? Jo, hybrid er, som det kendes fra andre ting, et miks, et bindeled mellem to andre ting, i dette tilfælde to kameratyper. Hybridkameraet kombinerer kompaktkameraet med det mere avancerede digitale spejlrefleks, i daglig fotosprog forkortet til DSLR.

Hybridkameraet er egentlig lavet for at gøre det nemt for de fotografer, der kommer fra de mindre kompaktkameraer, og gerne vil tage springet til DSLR, men syntes det er lige i overkanten. Hvad gør man som producent, for at afhjælpe dette? Man designer et kamera med kompaktkamerastørrelse og nemme funktioner, og giver det DLSR kameraets fantastiske billedkvalitet, primært i form af større billedsensor, taget fra DSLR modellerne. Oveni hatten får man så også, med de fleste modeller, udskiftelig optik. man er altså ikke begrænset til en bestemt zoom, men kan skifte objektivet, ligesom man kan på et spejlreflekskamera.

Flere og flere typer hybridkameraer kommer til hele tiden. De er på nogle punkter meget ens, dvs. man har de samme muligheder med de fleste modeller. Producenterne af kameraer slår voldsomt på netop hybridkameraerne og deres egenskaber. Det er egentlig forståeligt nok, da man får et meget kompakt system med superflot billedkvalitet.

Mange er i dag vant til at se på skærmen når de fotograferer billeder. Her vil man straks føle sig hjemme med hybridkameraerne, da man også her benytter skærmen som søger. Nogle hybridkameraer har også en elektronisk øjesøger, som enten kan tilkøbes og monteres i en lille sko på kameraet, eller også er øjesøgeren indbygget fra start.

Laver man meget video, er hybridkameraerne også et godt valg. I modsætning til DSLR modeller, hvor et spejl klapper op og ned, så har man konstant fokus med hybridmodellerne, ligesom man kender det fra sit kompaktkamera.

Prislejet er højere end kompaktkameraer, men for det meste billigere end DSLR modeller. Det dyreste ligger på over 12.000 kroner, men så hedder det også Leica. De fleste ligger dog omkring 5.000 kroner. Alle angivne priser er vejledende.

Her i testen får du en gennemgang af nogle af de modeller, der kan købes i dag. I design er hybridkameraerne et miks mellem gammeldags analogkamera design, nutidig spejlrefleks og hightech, så der er noget for enhver smag. Vil man have et mindre system, som kan udbygges og holde mange år, så er hybridkameraerne et rigtigt godt bud. Samtidig får man så også en billede og videokvalitet som ikke fås med kompaktkameraer.

Sådan testede vi:

Kameraerne, deres funktioner og menuer, bliver gennemgået til at starte med. Man tester opsætning, sprog, hvor nemme er menuer, er der hjælpefunktioner, og hvordan sidder knapper, og er de nemme at gå til. Sidst men ikke mindst, hvordan holder man på kameraet, og hvor nemt er det at have med sig.

Efterfølgende skyder man billeder, både inden – og udendørs, ved ganske almindelige lysforhold. Video testes ved samme lejlighed. Man kigger på brugervenlighed samt skærm, er den højt opløst, og hvordan reagerer kameraet generelt.

Nyhedsbrevstilmelding

Nyeste kommentarer