Farvel til endnu en rulle

Specialfilmen HIE-135 er på ved til de evige jagtmarker. Hvad der gør den speciel, kan du læse mere om her, og samtidig læse hvor langt en fotograf vil gå for at bibeholde den gode gamle film.

Der bliver ryddet op rundt hos de store, og Kodak er ingen undtagelse. Der tjenes ikke kroner nok på film, så derfor stopper man produktionen, helt naturligt nok, syntes vi.

Men der er tydeligvis delte meninger om det, i hvert fald hvis man spørger fotografen James C. Williams fra USA.

Han er stor fortaler for de film der hedder HIE-135. Til de uindviede, kan vi oplyse at der er tale om en speciel hurtig infrarød film. Williams har sat en mere eller mindre stor kampagne i gang, og skrevet til flere andre fotografer, for at bede om deres støtte.

Kodak lukker og slukker for HIE-135 filmen her ved årsskiftet. Williams er villig til at gå langt, for at dette ikke sker. Han siger blandt andet, at kodak jo var skyld i, at fotograferingen blev populær, og de derfor også må vise ansvarlighed, når det kommer til filmens fremtid.

Om man så lige kan tillade sig at udlægge det sådan, er vi ikke helt sikre på, og vi er heller ikke helt sikre på at det hjælper hans sag synderligt meget.

Kodak har oplyst at de ville komme med en forklaring og et svar til Williams, men dette er endnu ikke set.

Nyhedsbrevstilmelding

Nyeste kommentarer