oxford, billedsensorer, mikrochip

Få synet igen med avancerede billedsensorer

Vi snakker ikke om DSLR kameraer og foto her, men derimod om billedsensorer der opereres ind i folks øjne, og hjælper dem med at få synet igen. Var der nogen der sagde Star Trek? Vi er i hvert fald på vej mod det!

To patienter skal være testkaniner, når et lægeteam fra Oxford, kigger dem dybt i øjnene, for derefter at operere små billedsensorer ind ved øjnene. Angiveligt skulle de små sensorer med 1500 pixel opløsning, tildels kunne give testpersonerne synet igen. De små billedsensorer sættes bagerst i øjet, og reagerer på lys, når dette rammer dem. Billedsensorerne er koblet til en kontrolchip og fungerer sammen med synsnerven. Impulser, når lys rammer, sendes til hjernen via dennes kontakt med synsnerven.

Man kan ikke love at folk vil få komplet syn. I starten vil det primært være lys og skygger, samt former, som dannes og kan ses. Man håber dog, at hjernen efterfølgende vil lære at tolke data fra billedsensorerne. Der er altså et stykke vej til Star Trek og lignende science Fiction film, men med tiden og udviklingen af billedsensorer samt andre komponenter, håber man at kunne give blinde personer muligheden for at kunne se, eller se igen.

Nyhedsbrevstilmelding

Nyeste kommentarer