Nikon D3200 og 28mm 1.8G – galleri og indtryk

Man skal lige have tankerne et andet sted, når man får Nikons nye D3200 mellem hænderne. Det gælder specielt, når de sidste to testmodeller har været pro-modellerne D4 og D800, som mildest talt er gigantiske i forhold til det bette D3200. Det nye kameras målgruppe er typisk førstegangskøbere – nye fotografer, og købere der skal have skiftet kompaktmodellen ud. Det kunne meget vel være familien, der ønskede sig et kamera, hvor billedkvaliteten lige var den tand højere end hos de mindre søskende, og samtidig gerne ville have den optiske søgermulighed. For personen der aldrig har haft et DSLR inde på kroppen, er D3200 et godt valg med dets super intuitive hjælpemenuer. Det lyder som en salgstale, men kameraet kan vitterligt hjælpe dig til at få bedre billeder.

Hjælpemenuerne er næppe noget den lidt erfarne fotograf ville bruge, men igen, det er heller ikke målgruppen. D3200 vil ikke fylde meget i en stor fototaske, og det er nok heller ikke der det vil tilbringe sit liv. En håndtaske eller skuldertaske af de mere almindelige slags vil nok være langt mere sandsynlig her, da kameraet er småt nok til det. Det gør det også ideelt som kameraet man let kan medbringe på ferier med familie og venner.

Med til det sorte Nikon D3200, nej, det er ikke den flotte mørkerøde jeg har til test, fulgte også zoom-objektivet AF-S Nikkor 18-105mm 1:3.5-5.6G ED. Dette objektiv er bygget til kameraerne med mindre sensorer – DX formatet, og er udstyret med VR billedstabilisering. Objektivet er prisbilligt – ca. 2.000 kroner, kompakt, vejer ikke meget, og gør det godt i de fleste standardsituationer. Dette objektiv har været på markedet et godt stykke tid.

18-55mm VR objektivet som medfølger i D3200 sættet, har jeg ikke med her. Jeg har derimod det helt nye 28mm 1.8G objektiv. Det er beregnet på både fuldformat FX (D4 og D800) og DX kameraer som D3200, D5100 og D7000. Dette objektiv er reelt set ikke indenfor målgruppen, men det blev præsenteret sammen med D3200. Det var oplagt at prøve det af på et kamera med mange megapixel. D3200 har 24 af slagsen, og er et godt valg her. Prisen på kr. 5.695,- er det samme som hele D3200 sættet koster. Det er næppe den kombination vi vil møde flest gange, men det gør den nu ikke til en dårlig løsning. Den faste brændvidde og store blænde er hurtig og let at arbejde med. I modsætning til en zoom, skal man her bevæge sig betydelig mere, men til gengæld får man en optik der arbejder godt, selv under dårlige lysforhold.

Billederne du finder her i dette korte indtryk af kameraet, er skudt på en sommerdag med godt lys, vind, håndholdt og 28mm 1.8G på blænde 1.8, ISO 100. Det er standard JPG, da RAW endnu ikke er understøttet i Lightroom 4. Billeder har dog fået lidt skarphed tilføjet, altså minimale justeringer. Billeder ved højere ISO og objektiv nedblændet, vil blive lagt op, mens testen skrider frem.

Billeder kører i slideshow-form øverst i artiklen her. Først en nedskaleret udgave af det komplette billede, derefter et 100 procent udsnit af selvsamme.

Både objektivet og Nikon D3200 vil være at finde i næste udgave af Zoom – nummer 4.

Video optaget med Nikon D3200 finder du her.

Nyeste Gallerier

Nyhedsbrevstilmelding

Nyeste kommentarer